Evde veya ofiste yavaş internet probleminiz olabilir. Yavaş internet, WiFi bağlantınızın belirli ölü noktalara ulaşamamasından kaynaklanabilir. Bu sorunu çözmek için bir WiFi güçlendirici kullanabilirsiniz.

Kalın duvarlar, beton, kalın cam ve daha fazlası WiFi sinyallerinin hedefinize ulaşmasını engelleyebilir. Modemi başka bir yere taşımak iyi bir fikir olsa da bazen böyle bir fırsatınız olmayabilir. Burada ek WLAN ekipmanına başvurmanız gerekebilir.

WiFi Güçlendirici nedir?


WiFi Booster, kablosuz sinyalleri yükseltir ve istenen alana ulaşmalarını sağlar. Bu şekilde WiFi yapılandırmanızın kapsamını genişletirler. Bir WiFi güçlendirici kullandığınızda, evde veya ofiste zayıf WiFi sinyalleriyle uğraşmak zorunda kalmazsınız.

WiFi güçlendiriciler söz konusu olduğunda birçok farklı model var. Modeller tasarım, destek aralıkları, sinyal kaybı gücü ve frekans bandı özellikleri bakımından farklılık gösterir. Önemli olan istediğiniz tarzda bir WiFi güçlendirici satın almanız ve sinyal dağıtımını basitleştirmenizdir.

Tasarım Farklılıkları


WLAN güçlendiricinin iki farklı versiyonu mevcuttur. İlk tasarımlar, bir güç kaynağına bağlanan ve belirli bir ortamda (genellikle bir oda) sinyali iyileştirmek için kullanılan modellere aittir. Bir diğer yaygın tasarım, bir masaya veya rafa yerleştirilebilen ve sinyalleri birden fazla ortama dağıtmak için anten kullanan modellerdir.

Sinyal Yayılma Mesafeleri


Sinyal yayılma mesafesi, WiFi güçlendirici modeline göre değişir. Kullanılan birçok standart modem/yönlendirici, 45-90 metreye kadar sinyal desteği sunar. WiFi güçlendiricilerde sinyalin menzili 90-600 metreye kadar yükseltilebilmektedir.

Frekans Bandı Desteklenir


WiFi güçlendiriciler, tek bant ve çift bant olarak frekans bandı desteklerine ayrılmıştır. Tek bantlı amplifikatörler, veri iletimi için 2,4 GHz veya 5 GHz frekans bandını kullanır. Çift bantlı modellerde veri iletimi için her iki frekans bandı değeri de kullanılır.

WiFi güçlendiricinin işlevi nedir?


WiFi güçlendirici, evde veya ofiste kablosuz bağlantı sinyallerini kullandığınızda çalışabilir. Sadece bağlantı sinyalinin menzilini arttırırlar. Evde veya ofiste kablosuz sinyal eksikliğinden dolayı bağlantı sorunlarınız olduğunda sizin için faydalı olabilirler.

WiFi Booster'dan daha iyi sonuçlar almak istiyorsanız doğru yere yerleştirmelisiniz. Cihazı mobilyaların arkasına veya sinyali engelleyebilecek cihazların yanına yerleştirmemelisiniz. Bu, WLAN güçlendiricinin sinyal aralığını azaltır.

Bir WiFi güçlendiricinin internet hızınızı artırmayacağını bilmelisiniz. İdeal internet hızı ile cihazınızda neyse o olacak. WiFi güçlendirici sinyalleri daha güçlü bir şekilde iletebildiği için internet hızını artırıyor gibi görünüyorlar.

WiFi güçlendirici nasıl çalışır?


WiFi güçlendiriciler, kablosuz olarak belirli bir erişim noktasına bağlanır; B. kablosuz yönlendirici veya modem. WiFi güçlendirici erişim noktası tarafından iletilen sinyalleri güçlendirerek ve güçlendirerek ek işlevsellik sağlarlar. Gerekirse sinyali iyileştirmek için antenlerle desteklenirler.

WiFi güçlendiriciden en iyi şekilde yararlanmak için nereye yerleştirildiğine dikkat edilmelidir. Sinyali almak için erişim noktasına mümkün olduğunca yakın olması gerekir. Ancak aynı zamanda sorunlu alanları kapsayacak kadar uzağa ulaşabileceği bir yere de yerleştirilmelidir.

WiFi güçlendiricilerin kurulumu oldukça kolaydır. Birçoğunun WiFi Korumalı Kurulum anlamına gelen WPS adlı bir düğmesi vardır. Yönlendirici/modem ve WiFi güçlendirici üzerindeki WPS düğmesine bastığınızda, cihazlar birbiriyle eşleştirilir.

Bazı markalar kurulum sürecini bu kadar kolay hale getirmez. Ek kurulum adımlarıyla uğraşmanız gerekebilir. Kurulum tamamlandıktan sonra WiFi Booster aktif hale gelir, sinyali alır ve menzilini genişletmeye başlar.

WiFi Booster'ı kullanırken, bir WiFi bağlantısına bağlı cihazları bağlamanız gerekir. Bunu yapmak için, cihazlarınızın WiFi ayarlarında WiFi menzil genişleticinin adını bulmanız ve şifreyi girmeniz gerekir. Şifreyi kurulum sırasında oluşturabilirsiniz.