Son zamanlarda büyük kitlelere yayılan yazılım dünyasını anlamak için bazı terimleri iyi bilmek gerekiyor. Frontend de bu terimlerden biridir. Front-end kelimesi Türkçe'de "front" olarak bilinir. Web tasarımı ve web geliştirmede aktif olarak kullanılan terim bir mesleğe adını vererek ölümsüzlüğünü kanıtlamıştır.

Front End Nedir?


Genel olarak, her web sitesi veya uygulamanın iki yüzü vardır. Bunlardan biri arka uç, diğeri ön uç olarak görünür. Kısaca frontend olarak adlandırılan frontend’in asıl görevi, kullanıcı ile sayfa arasındaki bağlantıyı kurmaktır. Web sitesine veya uygulamaya girdiğinizde karşınıza çıkan görseller, şablonlar, butonlar, görsel bileşenler ve daha birçok detay ön uçtadır. Web sitesinde kullanılacak renkler, içeriğin yerleştirildiği sıra, yazı tipi ve boyutu frontend yapısı içerisinde belirlenir.

Front End geliştirici nedir?


Türkçede "frontend geliştirici" olarak adlandırılabilecek olan Frontend Developer, web tabanlı uygulamalarda aktif rol oynamaktadır. Bir web sitesinin veya uygulamanın iskelet yapısı, ön uç geliştirici tarafından hazırlanır. Bu alandaki uzmanlar genellikle 3 programlama dili kullanır. Bunlar HTML, CSS ve JS dilleridir. Sistemleri optik olarak hazır hale getiren yazılımcılar, salt yazılım için bir tasarım hazırlarlar.

Front End geliştirici rolleri nelerdir?


Ön uç geliştirici, web sitesini test eder ve gerekirse hata ayıklar. Front-end programlama dilleri konusunda yeterli teknik bilgiye sahip olmak ve bu bilgileri anlayarak hareket etmek gerekmektedir.
Web sitesi veya uygulamanın kullanılabilirliğini artırmaya çalışırken görsel bileşenlerle ilgili içerikler de barındırmaktadır.
Ön uç geliştirici uzmanları, projede hangi yazılım dilinin kullanıldığını onların önünde anlar ve gerekirse ayarlamalar yapar. Bu nedenle programlama dillerine hakim olmak bu işin önemli noktalarından biridir.
Sayfayı bitirmek için kod dizilerini tanımalı ve bu dizileri tema ile doğru yerde birleştirmelidir.